ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'agència Standard and Poor's preveu una recuperació econòmica sòlida durant els propers tres anys

www.andorradifusio.ad

L'agència Standard and Poor's preveu que després de la crisi provocada per la pandèmia l'any passat Andorra es recuperi econòmicament de forma sòlida en la línia d'Espanya i França. Ha refermat la qualificació en el nivell BBB/A-2, una nota que atorga capacitat per assolir objectius financers.

L'agència internacional Standard and Poor's preveu una recuperació sòlida entre aquest any i el 2024. Explica que tots els sectors de l'economia andorrana excepte la construcció es van contreure l'any passat i que en termes reals el PIB ho va fer un 11,8%. Fixa en un 5% el repunt econòmic per a aquest any. 

Juntament amb aquesta valoració, Standard and Poor's reafirma la qualificació d'Andorra en "BBB/A-2", que dona marge per aconseguir reptes en matèria financera.

Una de les observacions destacades per l'organisme és que els "forts superàvits" anteriors a la crisi sanitària i la reducció del deute van proporcionar a les autoritats el marge suficient en el moment d'adoptar mesures de suport a l'economia i gestionar les conseqüències derivades de la situació sanitària.

L'agència conclou que la posició d'Andorra abans de la pandèmia ha permès al Govern amortir l'impacte econòmic negatiu, evitant una recessió més profunda. Destaca l'entrada al Fons Monetari Internacional com un punt "d'ancoratge econòmic". També encoratja l'executiu a assolir l'acord d'associació amb la Unió Europea i a seguir treballant per adaptar-se als estàndards internacionals de supervisió financera. 

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Comparteix: