ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les agències de viatge xifren en un 90% la caiguda de les reserves de turistes de mercats més llunyans

www.andorradifusio.ad

Les reserves de turisme internacional han caigut un 90%. L'associació d'agències de viatge creu que la bona feina de l'estiu ha posicionat Andorra al nivell d'Àustria o Suïssa, però ara és moment d'anar a buscar els visitants de l'Europa central. D'altra banda, la CEA afegeix que es treballa per fer venir el turista de procedència no confinada.

Aquest dijous a la taula rodona 'El futur a debat' de la CEA era el torn de parlar del futur de l'economia de serveis.

S'ha parlat de com la pandèmia ha reinventat les empreses. Els viatges es tornen a confiar a un agent per evitar imprevistos. Els professionals d'esdeveniments s'han traslladat a les xarxes per seguir organitzant, per exemple, congressos i, fins i tot els restaurants hi han trobat, per primera vegada, el seu lloc.

Però aquesta pandèmia també ha canviat el paradigma del turisme amb reserves que cada vegada més depenen de l'evolució de les dades sanitàries. Des de les agències de viatges, Maica Terrones, assegura que la caiguda de reserves de turistes internacionals a hores d'ara és molt i molt baixa.

Ara però es treballa per buscar un nou mercat, Centre Europa, i competir directament amb Àustria i Suïssa.

Més a prop d'Andorra, el president de la CEA, Gerard Cadena, diu que es treballa per portar turistes que puguin viatjar per la situació sanitària.

Aquest no es un any per fer previsions. De cara al 2021 sembla que la vacuna podria ser una injecció de confiança en les reserves

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

18.215.185.97