ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les agències de viatges demanen al Govern que allargui les suspensions temporals fins als primers mesos del 2021

www.andorradifusio.ad

Les agències de viatges viuen una situació crítica. Han reobert però sota mínims i amb bona part dels treballadors en suspensió temporal del contracte. Han demanat al Govern allargar aquesta figura durant el 2021. El client nacional té ganes de viatjar i les destinacions de costa són les més demanades.

El turisme serà un dels sectors econòmics que més trigaran a aixecar el vol. L'Associació d'Agències de Viatges preveu que fins a l'any vinent la situació no millorarà.

La facturació ha baixat sota mínims per la crisi sanitària i les expectatives no són molt optimistes. Per això l'associació ha demanat al Govern poder allargar fins als primers mesos de l'any vinent les suspensions temporals del contracte i les ajudes per al lloguer.

De moment, no han rebut resposta, afirma la vicepresidenta de l'Associació d'Agències de Viatges, Maica Terrones.

Les agències receptives donen pràcticament per perdut l'any. Treballen majoritàriament amb grups i aquests seran els últims a rebre el vistiplau per desplaçar-se.

Les emissores han notat molt interès de viatjar per part del client nacional des que van obrir a principi de mes, però topen amb la manca d'oferta. Maica Terrones anima la gent a reservar sense por.

Les destinacions de proximitat, especialment la costa catalana i l'andalusa, i la zona de l'Algarve portugués són els llocs que millor estan funcionant a hores d'ara per a les vacances. Països com Grècia i Croàcia també tenen sortida.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pere Besolí

Comparteix: