ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les agències de viatges recuperen xifres prepandèmia i antics clients

www.andorradifusio.ad

Les agències de viatge comencen a tenir reserves per a l'estiu en un nombre similar a les de 2019. Recuperen els clients que. amb la pandèmia, han descobert que val la pena comptar amb professionals que gestionin les seves incidències. Entre les destinacions, destaquen les illes Balears i les de la resta de la Mediterrània.

Els ciutadans i les ciutadanes d'Andorra semblen haver recuperat les ganes de viatjar després de més de dos anys de pandèmia. Això és el que detecten les agències de viatge que, a més, destaquen que hi ha molta gent que valora la seva professionalitat en cas de problemes.

Maica Terrones, membre de l'Associació de les Agències de Viatges, explica el perquè d'aquestes reserves. "El motiu pel qual han tornat a l'agència és, justament, pel tema de la seguretat i per la professionalitat a l'hora d'assessorar les seves vacances". La responsable de Viatges Pyrénées, Imma Codina, també ha notat l'augment. "La gent, ara més que mai, agafa assegurances de viatge. Abans la gent no l'agafava, però ara els hi proposes l'assegurança i el 99% de la gent l'agafa".

No hi ha unes preferències clares a l'hora de viatjar, exceptuant la Mediterrània en general, sobretot les Illes Balears. "La gent tira més cap a la Mediterrània perquè està a prop i fa bo. El Carib també s'està animant força", comenta Terrones. Una de les destinacions que ha estat més aturada durant tot aquest temps han estat les asiàtiques. Ara, però, també s'estan començant a vendre segons Codina.

A més, des del sector destaquen que el nombre de treballadors és similar al del 2019 i que les agències que havien acomiadat empleats n'estan tornant a contractar.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares- Desirée Sala

Comparteix: