ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els agents de circulació se centren en la conscienciació i la solidaritat

www.andorradifusio.ad

Els agents de Circulació col·laboren aquests dies de confinament amb la policia en la vigilància als carrers i establiments per assegurar la seguretat i fer complir la normativa de convivència. Hem seguit la seva feina a Andorra la Vella i la Massana.

Durant aquests dies de crisi i confinament la feina dels agents de Circulació ha canviat. A banda de parar atenció a les tasques formatives o de recollida i lliurament de mascaretes que fan els voluntaris, també surten al carrer per garantir la seguretat dels ciutadans i evitar aglomeracions de gent tant a centres comercials com a la via pública.

El coordinador de Mobilitat d'Andorra la Vella, Miquel Rossell, explica com actuen els agents de la capital per fer entendre a la gent "que s'ha de complir el confinament". Amb això, separen grups si els troben i col·laboren "amb comerços perquè es compleixi l'aforament".

El conseller de Circulació de la Massana, Josep Agell, indica al respecte que "s'està fent un servei molt pedagògic", ja que "no es tracta de sancionar sinó d'explicar per què i demanar que tornin a casa".

Una de les zones que també freqüenten són els llocs on la gent acostuma a passejar gossos i és que insisteixen en la importància de no sortir de casa si no és necessari i si s'ha de fer per passejar el gos, s'ha de continuar sent cívic i recollir els excrements.

Els agents també s'han trobat casos de gent que aprofita per fer neteja a casa i llença mobles al carrer, per això fan una crida perquè no passi, ja que col·lapsa i dificulta els treballs dels equips que són menors que en circumstàncies normals. "No és el moment per fer-ho", alerta Rossell. "Els equips estan al mínim i per atendre urgències".

Segons els serveis de Circulació la gent cada dia és més conscient, però també cal recordar que cada parròquia disposa d'un número de telèfon per a consultes davant d'aquesta situació extraordinària.

Informa: Sergi Expósito-David Domingo
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

3.235.108.188