ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els agents econòmics demanen exoneració del lloguer per als empresaris i evitar que el tancament reverteixi en les vacances dels treballadors

www.andorradifusio.ad

Els agents econòmics s'han reunit amb el Govern aquest dilluns al matí per presentar algunes mesures, com ara l'exoneració del lloguer als empresaris en la mesura que sigui possible. A més, també es vol evitar que el tancament de negocis reverteixi en les vacances dels treballadors. Els sindicats demanen que els treballadors estiguin més protegits ja que són el sector més fràgil.

Divendres ja es va fer una primera reunió en què es van exposar alguns dels temes. La Cambra de Comerç demana que els propietaris dels locals que puguin siguin solidaris i parin els cobraments de lloguer. De fet, algunes empreses ja s'han apuntat a la iniciativa a l'avançada. Altres mesures són que es concedeixin crèdits tous, que s'ajorni el pagament d'impostos i que es destini una part de les ajudes a salaris a fons perdut. Des de la CEA volen resoldre la parada dels treballadors sense que afecti vacances ni salaris. També creuen que la llei òmnibus hauria de ser retroactiva.

Per la seva banda, des dels sindicats s'ha mostrat conformes amb les premisses del Govern, però s'han volgut afegir algunes puntualitzacions. Entenen que els treballadors han de tenir més protecció perquè tenen més fragilitat i les conseqüències de l'aturada s'haurien de repartir d'una manera més equitativa i justa. A més, han mostrat el desacord que es treguin vacances o hores a recuperar als empleats que estan a casa seva i no poder fer teletreball. Creuen que això s'hauria de revisar.

Informa: Rosa Alberch-Joel Romero
Imatges: Arxiu RTVA
Locució: Ana Alamán

Comparteix: