ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els agents immobiliaris defensen la construcció en terrenys públics com a solució al problema de l'habitatge

www.andorradifusio.ad

En la col·laboració público-privada hi haurà la solució pel problema de l'habitatge. Aquesta és l'aposta dels agents immobiliaris, que veuen amb bons ulls la construcció de pisos de lloguer assequible en terrenys cedits per comuns i Govern. 

Solucionar la problemàtica de l'habitatge passa, fonamentalment, per la cessió de terreny públic. Així ho reitera el president del Col·legi Professional d'Agents i Gestors Immobiliaris, Jordi Galobardas.

Creu que aquest aspecte hauria també d'anar de la mà d'una rebaixa dels impostos i fins i tot d'algunes subvencions. La solució doncs d'aquesta gran problemàtica considera que és una aliança entre el públic i el privat.

"Amb aquesta col·laboració poden sortir pisos per aquest nivell de mercat més baix. Si no hi ha col·laboració, és molt difícil".

Aposta per una regulació diferent en matèria d'edificabilitat. També afirma que la congelació del preu del lloguer és una simple pegat que no pot continuar més temps.

"Aquest tipus de mesures són distorsionadores del mercat. Quan són excepcionals i es prenen per un temps reduït no tenen efectes, però quan ja portem tant de temps amb la congelació dels lloguers, és dolent".

Galobardas, finalment, assegura que la inflació que no s'ha aplicat aquest temps als preus del lloguer, ja que estaven congelats, pot venir després tota de cop. A més, opina que mesures com aquestes poden fer aflorar economia submergida

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí- Anna Romagosa

Comparteix: