ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'AGIA reitera la necessitat de baixar la pressió fiscal als promotors de pisos amb lloguers econòmics

www.andorradifusio.ad

El Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA) ha reiterat la necessitat que els promotors de pisos de lloguer amb preus econòmics tinguin una pressió fiscal més baixa. També creu que el sector públic hauria de cedir terreny per fer aquestes promocions.

El president de l'AGIA assegura que aquest any els poders públics han de prendre mesures eficaces per pal·liar el problema de l'habitatge.

Jordi Galobardas considera que s'haurien de cedir terrenys públics per fer promocions a preus econòmics o rebaixar els impostos als qui les duguin a terme. Argumenta que "l'única manera de poder incidir i que al promotor li surtin els números és facilitant que alguns d'aquests costos siguin menors". Incideix especialment en "cedir el terreny per part del sector públic, abaixar algunes condicions d'edificabilitat o la pressió impositiva".

També ha afirmat que no se sap amb certesa quants pisos buits hi ha que estiguin en mans de propietaris estrangers.

La Comissió Europea ha denunciat l'anomenat model 720 de la Hisenda espanyola que penalitza fortament les inversions a l'estranger que no hagin estat declarades. Galobardas opina que si aquestes sancions s'eliminen o rebaixen podria ser positiu per als inversors espanyols que tenen pisos a Andorra. Afirma que "és una situació que, pel que la pateix, és preocupant i en la mesura que es pugui desbloquejar serà bo per aquestes persones". "Tant de bo puguin aflorar alguns pisos al mercat", afegeix.

Finalment, ha declarat que quan ja no estigui en vigor la renovació automàtica dels contractes de lloguer aquest 2020, es produiran pujades de preus molt elevades.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Sergi Linares

Comparteix: