ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Aglomeracions d'alumnes per agafar el bus lliure

www.andorradifusio.ad

Amb el retorn a l'escola el bus lliure també reprèn la màxima activitat. Els alumnes que l'utilitzen s'afanyen per agafar-lo en sortir de classe. Ara bé, en temps de pandèmia sanitària com l'actual hi ha situacions que haurien d'haver canviat, però el primer dia, de moment, no ha estat així. La represa del bus lliure, la capacitat dels vehicles i que cap alumne es quedés sense transport era un dels neguits en la tornada a l'escola.

Diuen que una imatge val més que mil paraules. Multitud de nens s'aglomeraven per poder agafar l'autobús. Així ha estat la sortida aquest dilluns a la tarda a l'escola andorrana d'Andorra la Vella.

Nervis per agafar el següent, perquè la capacitat és de només el 75% des d'aquest dilluns al matí, i els alumnes amuntegats a la parada. Una imatge que contrasta amb les mesures d'aïllament i distanciament social que es segueixen a l'escola.

Algunes famílies han vingut a buscar els fills i de moment no estan massa preocupats. Altres posen en relleu "la incoherència de les classes separades amb grups de convivència" quan "després ens trobem a l'entrada i la sortida tots junts"." Ja veurem com es gestionarà. És inevitable aquest contacte físic amb canalla però es veritat que les aglomeracions potser es podrien evitar".

Una altra mare es mostrava tranquil·la després del cribratge, tot i destacar "la complicació de les entrades i sortides". Quan als nens, un dels alumnes explicava que aquest primer dia "ha estat una barreja d'informació, però ens ho han aclarit tot molt bé".

Els tests massius han donat molta tranquil·litat, però imatges com aquesta són preocupants. Cal gestionar de la millor manera tot el procés des de la sortida de l'escola fins a la tornada a casa.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Albert Refart
Locució: Laura Massegú

Comparteix:

18.215.185.97