ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Agricultura i els banders posen el focus en els gossos de raça potencialment perillosa i les conductes incíviques

www.andorradifusio.ad

L'executiu demanarà la modificació de la llei que regula el cos de banders perquè siguin els gestors de les sancions als propietaris de gossos potencialment perillosos. Precisament aquest dimarts s'ha informat que aquestes races representen un 5% de la població canina registrada.

Les dades i registres dels darrers tres anys mostren que la posada en marxa d'una legislació en matèria d'animals de companyia el 2018 ha fet disminuir les denúncies.

Ara l'executiu vol dotar de més atribucions els banders i perquè siguin els que sancionin. Des del ministeri, el director d'Agricultura, Josep Casals, destaca la importància de posar el morrió a l'animal i recorda "una sanció força exemplar en un cas que vam viure aquest any".

Aviat la ministra d'Agricultura i Medi Ambient es reunirà amb els comuns per posar al dia els protocols entre institucions quant a actuacions en matèria d'animals de companyia. Ja que més que mai cal actuar sobretot amb el tema dels excrements dels gossos. i la manca de civisme dels propietaris.

El director de Banders, Ferran Teixidó, denuncia la manca de civisme d'alguns propietaris "malgrat els comuns estan posant bosses". Diu que "s'ha d'intentar que la mateixa societat no ho permeti".

La invasió de gossos de qualsevol raça de propietats privades com camps i àrees amb bestiar continua generant també molt conflicte. Fets que s'han denunciant des de l'Associació de Pagesos i Ramaders. L'executiu ha preparat fins i tot rètols que els passejants d'animals no tenen en compte, alerta Casals.

El director de banders ha recordat que també es destorben cicles naturals de reproducció i això també és un delicte que pot ser motiu d'atestat i sanció.

L'any passat es van incoar 61 sancions 49 de les quals estaven relacionades amb gossos potencialment perillosos.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Comparteix: