ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Tot i l'agument d'assalariats a la CASS, la despesa del sistema continua creixent

www.andorradifusio.ad

La CASS tanca la primera meitat de l'any amb més assalariats i treballadors per compte propi. Això suposa que també han crescut els ingressos, tant a la branca general com a la de jubilació. Tot i aquests bons indicadors, la despesa per prestacions continua pujant.

Més assalariats, que ja freguen els 40.000, i més cotitzants per compte propi. La liquidació de comptes del primer semestre de la CASS confirma el creixement d'aquests dos indicadors que permeten generar més ingressos al sistema.

De fet, combinant-los tots dos, l'increment a la branca general supera el 4%. Amb tot, també creix significativament la despesa entre prestacions sanitàries, més de 50 milions d'euros, i econòmiques, és a dir, les corresponents a baixes, pensions d'invalidesa i d'orfandat. Juntes sobrepassen el llindar dels 80 milions.

Pel que fa a la branca de jubilació, la primera meitat de l'any també ha vist com augmentaven els ingressos, sobretot, els provinents de les cotitzacions d'assalariats i autònoms.

En paral·lel, però, també hi ha un fort increment de la despesa, a causa de les prestacions. I és que hi ha hagut un creixement en el nombre de pensionistes dependents d'aquesta branca, que ja són més de 13.000.

Informa: Jordi Cama
Locució: Jordi Domingo

Comparteix:

3.81.28.10