ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Aïllada una classe de maternal de l'escola francesa d'Escaldes en detectar-se el positiu d'un infant

www.andorradifusio.ad

Cinc dies després del començament del curs escolar i amb el cribratge a la comunitat educativa ja finalitzat, les autoritats sanitàries han informat d'un positiu asimptomàtic que obliga a aïllar una classe 30 alumnes de l'Escola Francesa d'Escaldes-Engordany.

El cribratge escolar ha permès detectar un positiu en coronavirus que obligarà per primer cop a aïllar una classe de prop de trenta alumnes de l'escola maternal francesa d'Escaldes-Engordany.  Aquests alumnes s'hauran de sotmetre a proves en les properes hores.

Els alumnes de maternal no van haver de passar el cribratge escolar, però la germana gran d'aquest infant sí que va fer-se la prova la setmana passada i ha donat positiu. En ser contacte directe el nen s'ha realitzat la prova, que ha confirmat el contagi.

Tal com marca el protocol establert pels ministeris de Salut i Educació  la classe del positiu ha estat aïllada i es converteix en la primera aula a tancar-se des de l'inici de curs.

Durant les pròximes hores es practicarà una primera prova diagnòstica a la resta de nens de l'aula per detectar més possible contagis. Els tests es repetiran dies després.

Pel que fa als docents que han estat en contacte amb el grup, no s'hauran d'aïllar ja que han seguit les mesures preventives establertes en els protocols, fent ús de la mascareta en tot moment. Tanmateix sí que romandran en vigilància. Precisament aquest dilluns el sistema escolar es posa en marxa al complet.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.210.201.170