ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una de les dues dones aïllades dona negatiu en les proves del coronavirus

www.andorradifusio.ad

La dona que havia estat al nord d'Itàlia i que aquest dimarts al vespre va ingressar a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell ha donat negatiu en les proves de coronavirus. La segona sospita és la d'una altra dona, en aquest cas provinent de Xangai, que es troba aïllada a l'espera dels resultats de l'analítica.

Davant els dos casos de sospita de coronavirus al país, un dels quals ja s'ha descartat, i l'altre es troba pendent de confirmació, el Govern recomana no viatjar a cap dels focus d'infecció i que ara mateix són la Xina, el Japó, Singapur, Corea del Sud, Iran i quatre regions del nord d'Itàlia. En el cas que s'hi hagi d'anar per motius de causa major, es demana extremar les precaucions amb mesures com posar-se mascareta, mantenir més d'un metre de distància respecte possibles infectats i intensificar la higiene. Els viatgers que retornin d'aquestes zones han de trucar al telèfon 116 o anar a Urgències i estar atents de no presentar cap símptoma.

El ministre de Salut, Joan Martínez, ha volgut rebaixar l'alarmisme assegurant que els protocols s'activen perquè ens trobem davant un virus nou per al qual el sistema immunitari no està preparat però ha volgut subratllar que el 80% dels casos són molt lleus. "No ens hem d'alarmar, perquè el 80% són casos lleus i els nens no patiran conseqüències greus. Les persones que haurem d'intentar mantenir més aïllades de possibles contagis són aquelles persones fràgils, de certa edat, i sobretot que tenen polipatologia que pot posar en compromís el seu sistema immunitari", explicava.

El ministre ha informat que estan molt pendents de les indicacions de l'OMS i dels estats veïns per anar actualitzant els protocols. Ha reiterat que l'hospital manté quatre llits reservats per a aïllaments i si fos necessari es podria arribar a aïllar una planta sencera del centre.

 

Informa: Gerard Gort

Comparteix: