ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Aïllat un ciutadà xinès que s’ha presentat a l’hospital amb símptomes de grip

www.andorradifusio.ad

Ensurt a l'hospital aquest divendres al matí per un possible cas de coronaviurs que ha quedat en no res. Un turista xinès s'hi ha presentat amb mal de coll i febre, psímptomes compatibles amb la grip però davant la situació d'alerta mundial, s'ha activat la primera fase del protocol de prevenció. Posteriorment s'ha confirmat que només era grip.

L'hospital de Meritxell ha activat aquest divendres al matí els mecanismes de prevenció en fase 1 davant la sospita d'un cas de coronavirus quan un turista de nacionalitat xinesa ha anat a Urgències amb símptomes de mal de coll i febre.

Davant l'alerta mundial, el pacient ha estat aïllat, sotmès a una enquesta epidemiològica i li han pres mostres. Finalment les autoritats sanitàries han confirmat el diagnòstic de grip. L'home, procedent de la Xina, no era de Wuhan però sí d'una de les zones que les autoritats sanitàries han catalogat de risc.

Tenint en compte el diagnòstic confirmat per grip, la millora de la simptomatologia amb el pas de les hores i el fet que ni ell ni el seu entorn hagin estat en contacte amb cap afectat, com marca l'OMS, ha quedat exclòs del protocol. Així, ja no ha estat necessari enviar les mostres a l'exterior.

Informa: Ester Pons
 

Comparteix:

34.204.168.209