ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

AINA celebra els 40 anys envoltada de nous i vells coneguts

www.andorradifusio.ad

AINA ja fa temps que és major d'edat i ara celebra la quarantena d'anys de la casa de colònies. Un projecte d'educació en el lleure impulsat per mossèn Ramon de Canillo. No hi han faltat per celebrar-ho alguns dels seus fundadors, així com exusuaris i monitors. 

Mossèn Ramon explica la història de la seva creació. "Durant uns anys em cuidava del Pas de la Casa i un nen, involuntàriament, va calar foc sense voler al pis mentre els seus pares estaven treballant. Després de la missa, la gent va dir: qui cuidarà els nens mentre els grans treballem? I jo vaig dir: ja els agafo jo. I va començar al Casal Sant Serni".

Precisament aquest va ser el bressol d'AINA. Qui el va acompanyar en els seus inicis va ser la Montserrat. Moltes vivències, però també té clar amb quines tres paraules el definiria. "Amistat, companyonia i paciència, perquè se n'ha de tenir molta, tant els nens com els monitors". 

Qui l'ha aplicat, doncs, al llarg dels anys han estat la Maria i la Raquel, exusuàries i també exmonitores. "És com una família. Venir a AINA és retrobar els amics. Recordo molt els focs de camp, perquè recordo que era un moment molt especial i moltes vegades amb infants que per primera vegada passaven la nit fora de casa."

Un projecte que ha aconseguit unir generacions més grans, les que van engegar-lo, amb les més joves. Ara celebren els 40 anys, però esperen que en vinguin molts més.

Informa: Redacció
Imatges: Àlex Vinyal

Comparteix: