ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Així han estat els quatre mesos d'obres a l'avinguda Meritxell

www.andorradifusio.ad

La celeritat que demanava el comú en l'execució dels treballs, amb el compliment dels horaris i els trams que afectava, va fer que es fes una adjudicació per trams i lots. Això va provocar els primers problemes i va generar els primers dubtes i crítiques.

Tot plegat es va resoldre amb un sobrecost del 40% respecte del preu inicial que finalment serà de prop d´onze milions d´euros. 7,32 es pagaran el 2018, i 3,6, el 2019. Fet que va provocar les crítiques de l'oposició per mala planificació.

La primera fase de les obres va començar el 3 d´abril coincidint amb el final de les vacances de Setmana Santa amb prop d´una vuitantena d´operaris. I com ja es preveia els treballs van provocar molèsties tant a comerciants com a veïns ja que els horaris eren de 8 del matí a 10 de la nit, fet pel qual la cònsol ja demanava paciència.

Per complir els terminis, les empreses concessionàries han hagut de contractar personal forà majoritàriament de treballadors procedents d´Espanya, en alguns casos especialitzats, en contractes de tres mesos.

La part de remodelació que ha afectat la part alta de l´avinguda ha estat la més complicada i la que ha ocasionat molèsties d´un altre caire: diverses fuites d´aigua pel trencament de canonades que han afectat alguns comerços i baixos d´edificis. Aquest mateix estiu, les obres van provocar una avaria elècrica que va deixar sense llum 1.200 llars.

Els comerciants xifraven les pèrdues econòmiques en prop del 30% en el moment de més molèsties de les obres . Tot i ser conscients que els treballs eren necessaris asseguraven que la caixa se n'havia ressentit. També se n´ha ressentit el trànsit amb el tall a la part alta.

Informa: Anna Pifarré
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

35.168.112.145