ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Així serà el nou Prat Gran d'Encamp previst pel 2023

www.andorradifusio.ad

El nou Prat Gran d'Encamp, o com a mínim una part, hauria d'estar enllestit la primera meitat del 2023 i acabat del tot al final d'aquell any. Les obres s'adjudicaran el desembre i el comú no es gastarà més dels 6 milions d'euros pressupostats.

És el calendari amb què treballa el Comú, que aquest dimarts ha presentat el plec de bases d'aquesta esperada infraestructura anomenada el Parc de l'Ossa. El cost és de 6 milions d'euros i el mes de desembre d'aquest any és previst adjudicar unes obres que, si es poden començar el gener del 2022, no esperaran. Una adjudicació que es farà un cop convocat el concurs nacional. 

El nou parc tindrà zones diferenciades, com una de jocs per als més petits, que serà la primera que s'obrirà, i un aparcament de 80 places que estarà ubicat al mateix lloc que l'actual, però que estarà cobert. La coberta també afectarà el vial de la Molina, que separa l'antic parc del nou, per fer un nou espai homogeni.

També hi haurà edificis, tots construïts amb fusta. Un d'ells acollirà el bar i serveis com ara l'àrea de jovent i el llaç d'animació. En total 10.000 metres quadrats de parc que també comptarà amb un rocòdrom, un skate park i zones específiques per a la gent gran. A més, s'hi construirà una llacuna tocant el riu amb un mirador. 

El comú, conscient de l'encariment del preu dels materials de construcció, ha prioritzat el projecte per fases per no desemborsar més dels 6 milions d'euros previstos durant aquest mandat comunal. En aquest sentit, el cònsol menor Jean Michel Rascagneres, ha afirmat que "la voluntat és tirar endavant tot el projecte, però no es pot obviar aquest increment de cost que existeix en moltes obres". Es prioritzarà el parc, l'aparcament i el restaurant; després l'àrea del jovent, i finalment l'edifici administratiu que, entre d'altres, haurà d'acollir els despatxos del servei de circulació i de la policia. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Ricard Tenza
Imatges cedides: Comú d'Encamp

Comparteix: