ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'ajuda al cinema s'obre a platafomes i els mitjans privats podran optar a subvencions per promocionar llengua i cultura

www.andorradifusio.ad

Cultura ha anunciat l'augment de les subvencions de 150.000 a 180.000 euros. A partir d'ara podran optar a la subvenció de cinema projectes per a televisió i plataformes. Amb tot, la subvenció ha patit un rebaixa de 20.000 euros. En canvi, guanyen les subvencions de cultura que tenen una nova categoria per a mitjans privats que promocionin el català. 

L'ajuda al cinema va néixer el 2019 amb 100.000 euros i el 2021 serà de 80.000 euros, una rebaixa que es justifica com a ajuda parcial però que comprèn noves peticions del sector. A banda del cinema també hi podran optar projectes per a televisió i plataformes.

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, ha assenyalat que "l'evolució de les plataformes digitals ha fet que es cregui oportú incloure-les als llargmetratges que tinguin com a destinatari aquest mitjà de difusió".

Pel que fa a les subvencions culturals passen de 150.000 a 180.000, on s'incorpora una nova categoria destinada a mitjans privats per promoure llengua i cultura. En aquest sentit, Riva ha explicat que podran participar els mitjans que vulguin fer difusió de projectes en llengua catalana ja sigui pel que fa a la cultura en general i a la cultura andorrana en particular.

Pel que fa als projectes culturals es poden presentar fins al 26 de febrer. Pel que fa al cinema el termini és fins al 19 de març. La ministra ho ha exposat en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.

Roda de premsa completa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres 13 de gener:

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

34.239.150.57