Les ajudes per fer front al coronavirus i la llei d'estat d'alarma s'aprovaran aquest dilluns

www.andorradifusio.ad

Tots els grups parlamentaris, oposició i majoria, han renunciat als períodes d'esmenes i al treball en comissió per tal de poder aprovar aquest dilluns la llei qualificada d'estat d'alarma i emergència, al mateix temps que també s'aprovarà la llei òmnibus per fer front a la situació generada per la Covid-19.

La llei òmnibus, que inclou un paquet d'ajudes i la modificació d'algunes lleis per donar resposta a l'impacte de la Covid-19, es tramitarà aquest dissabte pel procediment d'urgència i s'aprovarà en una sessió de consell general aquest dilluns a les 10 del matí.

Segons ja va avançar el ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa, el text inclourà ajudes per mirar donar un cop de mà a les empreses perquè puguin tirar endavant un cop passi la crisi sanitària i també per evitar acomiadaments i mantenir de moment els salaris dels treballadors.

Llei per regular l'estat d'alarma i emergència

D'altra banda, la llei qualificada que regularà l'estat d'alarma i emergència també entrarà a tràmit aquest dissabte i es podrà aprovar dilluns.

Tot i no poder seguir el procediment d'urgència, tots els grups parlamentaris, majoria i oposició, han acordat renunciar als períodes d'esmenes i al treball en comissió per tal de fer-ho possible.

A més també s'entrarà a tràmit una tercera llei, la de modificació del reglament del consell general, necessària per donar encaix a la llei d'estat d'alarma.

Aquestes lleis són necessàries per poder limitar alguns drets, com ara el de lliure circulació de les persones o el de la propietat, en cas que la situació així ho requereixi. Decretar l'estat d'alarma és una potestat del Govern que la constitució preveu, però calia una llei qualificada per poder-la fer efectiva.

Els grups també han acordat que el consell d'aquest dilluns es portarà a terme només amb la meitat dels consellers respectant la proporcionalitat de la representació de les diferents formacions.

Informa: Ester Pons
Locució: Gemma Rial

Comparteix:

Els hotels no preveuen començar a recuperar-se de la crisi del coronavirus fins al juny Els positius s'eleven a 87 però Martínez Benazet és optimista: "Estem aplanant la corba"