ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Albert Hernández obté el Fiter i Rossell de novel·la

www.andorradifusio.ad

Una gala amb molt de ritme i generosa de premis. La  Nit Literària que organitza el Cercle de les Arts i les Lletres d'Andorra ha dotat nou guardons en la seva totalitat i tres s'han resolt amb accèssits. El més celebrat ha estat el més alt, el Fiter i Rossell, dotat per Govern amb 15.000 euros, i és que feia tres anys que quedava desert. El valencià Albert Hernández amb "Ciutat de les flors" ha estat l'escollit entre els 23 que s'han presentat al premi.

El valencià Albert Hernández Xulvi ha trencat la ratxa de premis deserts del Fiter i Rossell de novel·la amb una història d´amor ambientada en l´època franquista i on s´hi trobarà un passatge real que parla del pintor Pablo Picasso.

Tot i que amb un accèssit, Jacint Bonales ha repetit per segon any consecutiu en el premi Principat d´Andorra d´Investigació Històrica amb "Construint fronteres. Història territorial de les Valls d´Andorra" i que continua el treball encetat l´any passat.

El Sant Carles Borromeu de contes i narracions enguany ha recaigut en una història del Pirineu que porta per títol "De cara a la muntanya" de Jordi Cardona.

El guardó d´assaig literari Sant Miquel d´Engolasters ha estat per un estudi sobre el català a la Restauració de Francesc Navarro. "Totes les pors que ens habiten les mans" de Maria Plana ha merescut un accèssit en el  Manuel Cerqueda de novel·la curta. "Amandida de fruites" de Joan Asbert és el nou Grandalla de poesia, i el de teatre és per "Miralta /Les verges virtuals" de Toni Cabré. 

En aquesta 36a edició del cartell de premis hi ha hagut tres premiats d´Andorra. Roser Porta i Toni Lara en l´apartat de divulgació científica per Andorra Literària / Rutes de novel.la. L'altre ha estat el Tristaina de periodisme que ha recaigut en el peridista Andrés Luengo per un article sobre passadors que ha elaborat a partir de la recerca de l´escriptor Claude Benet

La Nit Literària ha transcorregut en una gala fresca amenitzada pels petits Cantors. En aquesta edició s´han superat el centenar d´originals, més del doble que l´any passat.

Informa: Rosa Alberch    Imatge: Josep Mª Garcia

Comparteix:

34.239.150.57