ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Albert Rossa homenatja la pagesia i la ramaderia tradicionals al llibre 'Andorra. Eines d'un temps passat'

www.andorradifusio.ad

Acompanyat de Jordi Marquet, a qui li ha dedicat unes paraules, Jordi Rossa ha presentat  Andorra. Eines d'un temps passat, que pretén ser un homenatge a la pagesia i la ramaderia, a la construcció d'una primera Andorra que encara avui dia es manté en peu gràcies a les famílies que han perpetuat l'activitat. El llibre revisa com era la feina al camp a partir dels utensilis que es feien servir, descripcions i anècdotes explicades o que l'autor havia sentit a casa.

Andorra va viure un moment en què el silenci de la natura només era pertorbat tímidament pel caminar dels animals, el pas dels carros per camins de rocs i el de les fines dalles per l'herba i el blat, i el rumoreig dels treballadors del camp.

En aquell moment es construïa una Andorra a la qual Albert Rossa ha volgut homenatjar amb el seu llibre Andorra. Eines d'un temps passat. Sobretot a "tota aquella gent que va fer possible una agricultura amb moltes dificultats en el terreny, amb les eines i les comunicacions amb els països veïns".

I aquest homenatge arriba amb una quarantena d'eines relacionades amb la cura i el manteniment dels animals i el cultiu de conreus, com el blat i l'herba. "Demanava un treball enorme per llaurar amb els animals, per recollir i pastar". "Es necessitava molta herba", recorda.

Andorra. Eines d'un temps passat vol ser un homenatge, però sense voler s'ha convertir en una eina més, un estri de coneixement d'un temps en què hi havia coses que no s'aprenien als llibres.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra
Imatges cedides: Albert Rossa - Arxiu Nacional d'Andorra
Locució: Anna Ginestà

Comparteix:

3.214.184.223