ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Albert Salvadó publica "El ball de la vida", el retrat d'una vida real de patiment, amor i superació

www.andorradifusio.ad

El 1984 un nen de 4 anys pateix un accident de trànsit a Encamp que el portarà a debatre´s entre la vida i la mort. D´aquells fets ja han passat 32 anys. Aquell nen va propiciar la integració dels discapacitats a l´escola i ha permès avenços mèdics. Tot plegat es recull en el llibre "El ball de la vida", que a més relata l´esforç d´una mare i una família per dignificar la vida de l´Evarist. Un llibre que té com a autors la mateixa mare, Anna Tohà, i l´escritpor Albert Salvadó.

Albert Salvadó ens rep per explicar-nos la seva última aventura literària. No es tracta de ficció històrica, ni novel·la negra, sinó el retrat d´una vida real de patiment, amor i superació. És el relat que parteix del malaurat accident de trànsit dun fill, aleshores molt petit, l´Evarist, i la complicada decisió d´una mare, l´Anna, que consentirà una complicada intervenció que pot deixar el seu fill depenent d´una cànula per viure. Una història que Anna Tohà va escriure i que va demanar a l´escritpor de passar-la a llibre.

"El ball de la vida" és una història real. El llibre és ple de simbolisme i referències a totes aquelles persones que han format part del procés que han ajudat a dignificar la vida de l´Evarist, que ara té 35 anys. Però aquesta lectura també és el testimoni de canvis. Gràcies a l´Evarist
es va fundar la Federació de Discapacitats d´Andorra i es va fer el primer pas en la integració dels discapacitats a l´escola. I això no és tot, fins i tot va afavorir un descobriment mèdic.

El llibre ja és a la venda, un llibre que Albert Salvadó anuncia que no deixarà indiferent. A ell, diu, ja l´ha canviat.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Meri Bellosta

Comparteix: