ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

L'alcalde de la Seu d'Urgell, optimista davant la possibilitat de recuperar les comunicacions amb Andorra abans del 21 de desembre

www.andorradifusio.ad

L'Ajuntament de la Seu es mostra optimista respecte a la possibilitat que s'avanci l'obertura total de les comunicacions amb Andorra. L'alcalde Jordi Fàbrega percep una bona predisposició del Govern català quan assegura que entenen la importància d'obrir la frontera per a l'economia de la comarca de l'Alt Urgell.

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, manté contacte directe amb la Generalitat de Catalunya per tal d'aconseguir que s'avanci a principis de desembre l'obertura total de les comunicacions entre l'Alt Urgell i Andorra.

En principi aquesta possibilitat s'estableix a partir del 21 de desembre, sempre que les dades sanitàries ho permetin.

Fàbrega assegura que ha trobat una bona predisposició per part de la Generalitat a avançar l'obertura al 6 de desembre, però demana prudència fins que no sigui una realitat. "Quan ho parles amb els consellers i departaments implicats, com a mínim hi ha una bona recepció, entenen el problema".

Les dades de què disposa l'Ajuntament corroboren la forta dependència que té el comerç de la vila dels ciutadans andorrans.

Des que es va restringir la mobilitat, els negocis han vist com la facturació ha caigut un 50%. L'alcalde assumeix que molts negocis, sobretot de restauració, abaixaran la persiana definitivament a causa de la situació.

Ha remarcat que són sabedors que alguns bars no tornaran a obrir i, pel que fa a les botigues, ha assenyalat que "estan intentant sobreviure com poden".

La situació afecta també el mercat de dimarts i dissabte. Menys parades de les que són habituals en un dissabte de mercat, però, sobretot, menys públic. La gran esperança pels comerciants de la Seu d'Urgell és que a partir del dia 6 o 7 es determini la possibilitat que els andorrans puguin baixar al mercat i puguin anar a la capital de l'Alt Urgell a fer compres.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirèe Sala

Comparteix:

18.214.23.30