Alerta sindical per les condicions laborals al SAAS

www.andorradifusio.ad

L'hospital tindrà problemes per cobrir els serveis, segons la branca sanitària de la Unió Sindical, ja que la majoria del personal no s'hi troba a gust. El seu portaveu ha afirmat a Ràdio Nacional que les millores salarials són urgents perquè han perdut força poder adquisitiu.

Des del 2010 els sanitaris han perdut un 30% del poder adquisitiu, segons Jordi Samsó. Creu que és un dels motius pels quals una gran part dels treballadors del SAAS no se senten a gust a la feina. I considera que això farà que sigui difícil cobrir vacants en un futur no gaire llunyà, "el drama està servit, parlant clar. Ara mateix funciona. Els serveis estan complets. La gent té l'atenció que necessita, en termes generals, però cada cop costarà més tenir coberts els serveis necessaris."

De moment, estan a l'espera que Meritxell Cosan, directora del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària, escolti i accepti bona part de les seves demandes. Samsó ha afegit que aquesta situació també es constata a l'entorn. "Si no aconseguim unes millores a curt termini pel que fa a venir a treballar a aquest país, pensem que en 10 anys es jubilen al nostre entorn 20.000 metges i no hi ha recanvi generacional. Per tant, tant França com Catalunya s'estan posant les piles".

A més, ha recalcat que, contra el que es pensava, la gent sembla haver sortit de la pandèmia pitjor, amb més irritabilitat i agressivitat, un fet que constata diàriament a la consulta.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

4,3 milions de vehicles entren al Principat el 2023 Campanya per prevenir i identificar els infarts en les dones