ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Algunes associacions de mares i pares negaran l'accés al menjador als alumnes que no s'hagin fet les proves de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

La celebració de Meritxell marca l'inici del curs polític però també l'escolar. Un curs amb una tornada esglaonada i en què haver-se fet la prova de la Covid-19 serà clau per recuperar una certa normalitat. Els que no l'hagin passada hauran de mantenir mesures d'aïllament i no podran accedir als menjadors d'algunes escoles. Dimecres tornen els alumnes de primària, la majoria dels quals han passat pel cribratge.

Uns 5.715 alumnes de primària estaven cridats per fer-se el cribratge massiu, ho han fet una gran majoria, menys 1.412. Aquests, si no acrediten haver-se fet la prova a laboratoris privats, hauran de mantenir mesures de distanciament i hauran de dur posada la mascareta tota l'estona, també dins l'aula considerada grup de convivència durant 14 dies.

Tot i que no és una norma generalitzada algunes associacions de mares i pares han decidit que aquesta mesura es faci extensiva als menjadors escolars per als més grans de sis anys, és el cas per exemple de les franceses d'Escaldes-Engordany i Encamp.

De fet aquests alumnes no podran anar a la cantina ni als serveis de ludoescola d'aquests centres fins que no acreditin haver-se fet la prova o haver passat la malaltia.

Són algunes de les mesures de la nova realitat que s'aplicaran a partir de dimecres a les aules, mentrestant continua el cribratge massiu als alumnes de secundària que tornaran a les aules el 14 de setembre.

Algunes escoles amb altres novetats, en aquest cas d'infraestructures com ara l'andorrana de Santa Coloma, que aquest any estrenarà els nous espais, obres que es van licitar el 2018 per un valor de cinc milions i mig d'euros i que han servit per guanyar 18 aules i 800 m² de patis.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu RTVA-Txema Galilea

 

Comparteix:

3.235.137.159