ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Alguns experts confien que la inflació comenci a baixar els pròxims mesos

www.andorradifusio.ad

L'economia ha estat molt castigada per la inflació que ha patit Europa des de mitjan l'any passat. Les perspectives, però, són positives i alguns experts creuen que els preus començaran a baixar els pròxims mesos. Les decisions a curt termini marcarien l'arribada d'una crisi pitjor. 

L'espiral inflacionista que es viu arreu del món hauria arribat al seu punt més alt i en els pròxims mesos hauríem de veure com els preus comencen a baixar a poc a poc. Així ho creuen alguns experts en el sector que comencen a veure com el cost d'algunes matèries primeres va a la baixa. Confien que el gas s'estabilitzi i que la inflació quedi per sota dels valors actuals.

El director general d'Asset Management d'Andbank, Xavier Torres, és un dels que pensa que "els nivells màxims d'inflació ja els hem vist". Sobretot perquè hi ha elements com el blat o el coure que han baixat molt. 

El que queda clar és que el futur és una incògnita i tot i que hi ha experts que preveuen una crisi sense precedents, Torres creu que dependrà de quines decisions macroeconòmiques es prenguin a curt termini. "Els mercats que sempre s'anticipen, sobretot la renta variable, sí que està fent un dibuix complicat. Jo li donaria un 50% de probabilitat que són capaços de controlar la inflació i no arribar a una recessió i un altre 50% li donaria a què es passin de frenada i que els esdeveniments empitjorin", esmenta Torres.

Torres també alerta de la situació econòmica que viuen moltes famílies arreu d'Europa i creu que s'ha de tenir mesura per no empobrir en excés la població. 

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Marc Matute

Comparteix: