ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Alguns hotelers es plantegen un nou tancament preveient una tardor complicada

www.andorradifusio.ad

L'ocupació hotelera del mes de juliol no ha estat bona i la de l'agost, tot i apuntar una remuntada, es quedarà molt lluny de la d'ara fa quatre anys. La situació sanitària no convida a fer previsions més enllà d'un mes però el sector veu amb molta inquietud els mesos de tardor. Una situació que podria portar molts establiments a tancar portes a l'espera de la temporada d'hivern.

Era previsible i les dades ho confirmen, el mes de juliol no ha estat bo per als hotels, un 20% dels quals ni han obert. La Unió Hotelera parla d'una davallada de prop del 17% respecte de l'any passat. L'agost sembla que millora les dades amb bones ocupacions sobretot a les parròquies centrals, al Pas de la Casa o a la Massana. Per contra Sant Julià de Lòria i Canillo tenen més dificultats per omplir establiments.

Als hotelers se'ls fa difícil fer previsions a mitjà termini per l'evolució del virus i els rebrots però veuen amb preocupació els mesos de tardor. "El precipici de veritat el preveiem a partir de l'última setmana d'agost fins a principis del desembre. Aquí és on tenim molts dubtes i incògnites i no sabem el que passarà. Sabem que serà dolent, això és una certesa total, i que segurament molt establiments decidiran tornar a tancar a partir de mitjan setembre", insisteix el president de la Unió Hotelera, Carles Ramos.

Una situació que podria portar-ne molts a tornar a demanar reduccions de jornades laborals o suspensions temporals de contractes tot seguint el que marca la llei. Ramos creu que si ho poden justificar "molts establiments hauran de fer servir aquesta eina perquè sinó serà totalment inviable".

Ramos explica la davallada del juliol sobretot per la pèrdua de grups que venien a fer estades esportives al país en el marc dels campus de futbol o dels tornejos infantils i també atrets pel Cirque du Soleil. El tipus de client que ens visita ara és el de famílies dels estats veïns que combinen la muntanya o el clicloturisme amb les compres. Reconeix que les notícies respecte del rebrot i les restriccions que imposen certs països llunyans als qui visiten Andorra afecten, però en menor mesura ja que no són clients habituals del país els mesos d'estiu.

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

3.235.137.159