ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

S'allarguen vuit dies les restriccions i s'anuncien ajudes específiques per a les empreses afectades

www.andorradifusio.ad

El Govern ha acordat allargar vuit dies més les mesures restrictives vigents que afecten bars i restaurants, parcs infantils, reunions de persones o limitacions i prohibicions de visites a l'hospital. Ho ha explicat el cap de Govern, que també ha avançat que la setmana vinent s'aprovarà un decret d'ajudes específic per a aquells sectors econòmics afectats directament per aquestes mesures que preveurà, entre d'altres, ajudes per pagar el lloguer de fins a 2.000 euros.

Les dades sanitàries apuntaven aquesta possibilitat. S'allarguen vuit dies més les restriccions, que es mantindran com a mínim fins al 26 d'octubre i que afecten les reunions de persones limitades a cinc, celebracions, funerals i altres actes amb limitacions d'aforament, i també el tancament de parcs infantils tant interiors com exteriors. Però, sobretot, bars i restaurants. Els primers seguiran sense poder servir dins del local i els segons, amb limitacions d'horaris i d'aforament.

Són precisament sectors que de cara a la setmana entrant podran demanar ajudes específiques per cobrir les pèrdues econòmiques. El cap de Govern ha anunciat que es destinaran a pagar el lloguer, amb un límit màxim de 2.000 euros al mes i segons el grau de restriccions que tingui el negoci, és a dir, si està totalment tancat o obert parcialment. Unes ajudes que també es destinaran a locals d'oci nocturn i a agències de viatges, dos dels sectors més afectats per la crisi sanitària. "Són molts establiments, la logística és complexa, però evidentment aquests establiments necessiten un cop de mà del Govern perquè ho estan passant malament. Com no pot ser d'una altra manera, la setmana que ve tindrem tancat un paquet d'ajuts que farem els esforços necessaris perquè siguin el màxim d'equitatius possibles", assegurava Espot.

Tot i que el decret no s'aprovarà formalment fins dilluns, les mesures seran retroactives des de principi de mes, des de l'1 per a aquells que estan tancats i des del dia 8 per a bars i restaurants. El Govern calcula que les restriccions afecten diversos locals amb diferents casuístiques, però no ha marcat una quantitat específica per fer-hi front, sinó que hi haurà ajudes mentre duri la situació.

Torna a veure la roda de premsa del Govern per actualitzar la situació sanitària de la Covid-19 d'aquest divendres:

Informa: Anna Pifarré

Comparteix:

3.238.96.184