ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Una allau colga per complet el refugi del pla de l’Estany i es preveu que l'alerta pugi a nivell 4

www.andorradifusio.ad

Creix el perill d´allau. El diumenge pujaran les temperatures i s´arribarà a nivell 4. Aquesta setmana una forta allau ha colgat el refugi del pla de l´Estany. Protecció civil alerta que l´únic lloc segur per fer activitats de muntanya actualment és Arcalís.

Primavera complicada per dur a terme activitats de muntanya. Les grans acumulacions de neu estan complicant la seguretat, ja que augmenta el nombre d´allaus.

El responsable del servei de meteorologia del Govern, Guillem Martín, preveu que aquest divendres encara s´acumulin uns deu centímetres més de neu a partir de 2.000 metres. Actualment el nivell de risc és 3, però per diumenge pujarà. El director de Protecció civil, Francesc Areny, demana precaució.i recomana anar només a la zona de l'estació d'Arcalís, que encara està oberta i controlada, si es vol sortir a la muntanya o fer raquetes.

L´allau més important registrada els últims dies va tenir lloc dilluns passat al parc natural del Comapedrosa, que, amb les últimes nevades, han deixat completament colgat el refugi no guardat del pla de l´Estany. "Va quedar totalment colgat i no hi havia manera de veure'l", diu Areny.

Han estat els bombers els que han arribat a la zona aquest matí i han estat treballant per poder accedir al refugi, de moment s'ignora quin es el seu estat i si ha patit danys.Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Enric Fernandez/MTB Aventures
Fotografies cedides: Bombers/Cenma

Comparteix: