ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Almenys dues iniciatives per a desenvolupar parcs tecnològics al país

www.andorradifusio.ad

El Ministeri d'Economia té notícia d'almenys dues iniciatives per fer parcs tecnològics al país. Des del Govern es vol treballar amb el sector privat per trobar el millor model i els sectors que es desenvoluparan, un dels quals, ja anunciat, poden ser els e-esports. Pel que fa al finançament, no es preveu cap partida com a mínim fins al 2023, quan sembla que es tindrà el projecte definit. 

Ho ha explicat el titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, aquest dilluns. Afirma que l'interès del sector privat en un futur parc tecnològic és un fet. Ara només cal treballar per definir-lo i tenir un model sostenible.  Diu que les característiques i quins són els sectors que poden ser-hi dependrà de les necessitats.

Fa uns anys es parlava d'smart city, però des de fa dos anys la intenció és convertir Andorra en un laboratori de proves. El sector dels e-esports ja té la seva legislació i la tecnologia financera podria ser un altre sector a desenvolupar. Més enllà, el Govern té la seves línies d'interès. Gallardo apunta a "la sostenibilitat, la mobilitat i el consum energètic", que qualifica de "polítiques públiques que es poden treballar amb solucions tecnològiques i sectors dins la innovació".

Abans que acabi l'any es vol continuar treballant la col·laboració entre La Salle i l'Institut d'Innovació d'Israel i els diferents sectors que aquest dilluns han assistit a la sessió de treball organitzada per Andorra Recerca i Innovació i Andorra Business en un hotel de la capital.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: