Els alumnes de l'Escola Andorrana esperen arribar a les 360 donacions de sang en la tercera campanya

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres ha arrencat al Prat del Roure d'Escaldes-Engordany la tercera edició de la campanya de donació de sang, promoguda pels alumnes de segona ensenyança de l'Escola Andorrana. Sota el lema "La voluntat corre per les teves venes" esperen aconseguir les 360 donacions de les persones que s'han inscrit i superar, així, les poc més de 300 de l'any passat. Com a novetat, els assistents poden fer-se un test d'antígens gratuït abans de la donació.

A diferència d'altres edicions, aquesta vegada els donants de sang de la campanya que impulsen els alumnes de l'Escola Andorrana s'han hagut d'inscriure prèviament. La bona notícia és que han exhaurit totes les places: 360 en total.

Yankel Prodoprigora és alumne de 1r a l'escola andorrana de Santa Coloma i es mostra "molt orgullós de la resposta de la població en un moment molt complicat com el que s'està vivint, i de la feina feta tant des de l'escola com dels col·laboradors".

Com a novetat d'aquest any, arran de la pandèmia, els donants tenen l'opció de fer-se un test d'antígens abans de la donació de sang. Tot i que no és obligatori, en aquesta primera jornada la iniciativa està tenint una bona acceptació.

Després, el procés és l'habitual de qualsevol altra donació. Això sí, seguint totes les mesures anticovid de distanciament i desinfecció, amb un circuit de sentit únic.

Des del Banc de Sang i Teixits de Lleida Albert Bobet destaca la importància de campanyes com aquesta organitzades pels joves perquè "arrosseguen els familiars, són molt exitoses i s'aconsegueix un tant per cent molt important de nous donants".

En les dues primeres edicions el percentatge de nous donants es va elevar al 60%. Enguany també hi ha qui s'ha decidit a donar sang per primer cop i es suma a la crida d'aquells que ja són repetidors.

Els alumnes de l'escola andorrana de Santa Coloma són els encarregats de coordinar el primer dia. Dijous i divendres la campanya continuarà amb els alumnes de segona ensenyança de l'escola andorrana d'Encamp i Ordino.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Nil Forcada

Comparteix:

Uns 1.300 alumnes participen en la primera fase del 14è Dictat nacional Els visitants podran fer-se proves TMA als stop-labs amb informe inclòs per 40 euros