ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Álvarez assegura que la saturació del servei d'Urgències és "excepcional"

El ministre de Salut en funcions, Carles Álvarez, creu que

El ministre de Salut en funcions, Carles Álvarez, creu que la situació a Urgències és "excepcional" perquè "aquest hivern està essent més intents del que estem acostumats". Les incidències patides al centre hospitalari han comportat que molts pacients haguessin d'esperar durant molta estona per ser atesos. "La gent d'Andorra no està acostumada a haver-se d'esperar, però vull recalcar que s'atén a tothom i d'una forma molt correcta", ha afegit.

El ministre de Salut en funcions, Carles Álvarez, ha restat importància al fet que ell mateix enviés l'ordre d'obrir habitacions que restaven tancades de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, a causa de la saturació del servei d'Urgències. Álvarez ha reconegut que era cert que hi havia habitacions fora de servei, i ho ha justificat dient que "és una manera d'optimitzar recursos, ja que si tenim habitacions obertes i buides, hi ha personal sense fer res per falta de feina". 

Álvarez creu que s'ha de buscar un pacte d'estat entre les forces polítiques pel desequilibri del sistema de pensions

Álvarez també ha parlat sobre les darreres dades de la CASS, que per una banda apunten a una caiguda d'un 5% en el tancament de l'exercici del 2018, i per l'altra i en referència a les pensions dels jubilats, amenacen en ser insuficients de cara al 2024. En aquest sentit, el ministre en funcions es decanta per "buscar un pacte d'estat entre les diferents forces polítiques i de forma conjunta", afegint que la crisi de la institució és per culpa d'un "desequilibri entre l'esperança de vida dels ciutadans i els impostos ingressats".

La despesa sanitària de la parapública augmenta un 5% en el tancament de l’exercici del 2018, però el dèficit es redueix en aproximadament un milió d’euros per tancar lleugerament per sota dels trenta, per la qual cosa els resultats no són bons per les pèrdues però milloren respecte a altres exercicicis.

Informa: Agència ANA/Redacció

Comparteix:

3.81.28.10