100 anys amb una vida de pel·lícula

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Arribar al segle de vida no és gaire habitual. Haver viscut una vida que pot ser digna d´un guió cinematogràfic a aquesta edat ja és menys freqüent. És el cas d'Edward Allcard, resident anglès a la Massana, que avui fa 100 anys. El secret per aconseguir ser centenari és, segons ell, cuidar-se fins als 98. El camí cap als 100, aleshores, és més fàcil.

Un segle de vida mereix una celebració especial. Sobretot en família, acabada d´arribar des del Canadà i Anglaterra. També, amb la felicitació personal de la mateixa reina del Regne Unit. Aquest any, a més, l'aniversari ha comptat amb la visita del cònsol major de la Massana, que ha estat l´encarregat de portar el pastís. La longevitat té els seus secrets i avui l'Edward n'ha explicat el principal: "cuidar-te fins els 98 anys per arribar als 100".

Bon humor, vida sana i senzilla, sense tabac, alimentació saludable, bona genètica, però, sobretot, una característica important: "té ganes de vida", deia la seva dona Clare Allcard.

Una vida de pel·lícula ha unit l´Edward i la Clare, que té el seu origen als anys seixanta, quan ella, amb 21 anys, decideix acompanyar l´Edward, de 53, en el viatge amb veler pertot el món.

Després de gairebé vint anys navegant, un anunci d'una immobiliària vist en un diari de Singapur els va portar a Andorra, on resideixen des de ja fa pràcticament trenta anys.

Informa: Anna Lladó     Imatge:Cristina Jubete

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.