15 dies sense vehicles a la CG-3 entre l'Hortell i la coma del Forat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fa quinze dies que el tram de la CG-3 entre l'Hortell i la coma del Forat està tallat al trànsit per fomentar el turisme ciclista i evitar la contaminació atmosfèrica a la zona. L'alternativa de transport per als visitants que volen participar en les activitats d'estiu d'Ordino-Arcalís és el telecabina de Tristaina.

El tall al trànsit del tram de la CG-3 entre l'Hortell i la coma del Forat va començar l'1 de juliol. Fa quinze dies que entre les 8.30h i les 17.30h, els ciclistes poden entrenar sense cap vehicle al seu camí.

És una mesura que ha provocat opinions diverses. "Em sembla perfecte, perquè és una zona molt bonica que amb tant vehicle no es pot aprofitar bé", manifesta una ciclista. Un altre, en canvi, assegura que no hi ha tanta diferència perquè el tram sense vehicles "és molt petit".

Va ser una petició del comú d'Ordino i la Federació de Ciclisme, que va ser acceptada pel Govern. El president de la federació, Gerard Riart, creu que és una decisió molt bona per al ciclista "sense estar envoltat dels cotxes" per "gaudir dels paisatges".

El telecabina de Tristaina és l'alternativa de transport per a aquells que volen participar en les activitats d'estiu que ofereix Ordino-Arcalís. Alguns dels turistes opinen que "és un país molt agradable i bonic" i destaquen les vistes del telecabina "sobretot a la part més alta". Altres es disposaven a fer "una ruta de senderisme al voltant dels llacs."

El telecabina cobreix un trajecte de 1.600 metres i salva una distància d'uns 230 metres de desnivell. El preu del trajecte d'anada i tornada és de 13 euros, tot i que els residents poden accedir-hi de manera gratuïta.

La via, final d'etapa del Tour de França en tres ocasions, romandrà tancada fins al 15 de setembre. Fins llavors, en la franja horària del tancament a vehicles, les úniques rodes que trepitjaran la carretera seran les de les bicicletes.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.