2.200 persones ja tenen metge referent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El tercer dia de l'entrada en vigor de la figura del metge referent 2.200 persones ja l'han elegit. El Govern en fa un balanç positiu, però recorda que no cal córrer perquè no hi ha cap límit temporal per poder-ho fer.

Que més de 2.000 persones ja tinguin assignat metge referent és molt ben vist des del Govern. Tanmateix es vol deixar clar no hi ha cap limitació temporal per fer-ho. També vol aclarir alguns dels molts dubtes que genera el nou sistema. Es subratlla, per exemple, que no és possible tenir més d'un metge referent, però que es pot canviar el que es tingui quan es vulgui. I els que tinguin visites programades a especialistes fora del país poden estar tranquils. Si les havien concertat abans del 17 de setembre, es mantenen, com ha recordat el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Les visites a l'especialista es poden continuar fent sense anar primer al de capçalera, però s'adverteix que el reemborsament d'aquestes visites serà inferior quan no s'hi arribi per derivació del metge referent, amb l'excepció dels malalts crònics, que no tindran penalització.

Llistes d'espera als dermatòlegs

Per altra banda el Govern ha reconegut retards en les visites amb el dermatòleg perquè la setmana passada dels cinc que hi ha només en va treballar un. Això ha obligat a cobrir a corre-cuita alguna de les baixes i a derivar a Urgències els pacients que no podien esperar.

Tens dubtes sobre el metge referent? N'hem parlat àmpliament a La Rotonda 

 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares i Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.