23 positius de coronavirus en dos brots a les escoles andorranes de Sant Julià i la Massana

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Salut ha detectat dos brots de coronavirus que sumen 23 positius en sis classes d'escoles distintes. En concret, les escoles andorranes de Maternal i 1a Ensenyança de la Massana i Sant Julià, tot i que la situació epidemiològica manté una bona evolució, sense pressió hospitalària, i permet mantenir l'alleugeriment de mesures i aprovar-ne de noves.

Brot de coronavirus a l'Escola Andorrana de Maternal i 1a Ensenyança de la Massana, on demà es farà un cribratge a tota la bombolla educativa. Afecta tres classes de primer i segon, amb sis alumnes i un docent positiu.

A més, Salut també ha anunciat un altre brot a l'escola de Sant Julià. Els primers malalts es van detectar la setmana passada i avui sumen 16 casos: 15 alumnes i 1 professor, de cinquè i sisè cicle.

Ara bé, la situació epidemiològica és bona i no hi ha cap hospitalitzat per Covid. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que "cada corba té menys intensitat que l'anterior" i afegeix que els casos són lleus. Una cosa que, explica, "s'ha vist a tots els països on hi ha immunitzats per les vacunes". 

S'han registrat set contagis nous respecte a aquest dimarts, mentre els casos actius continuen a la baixa i se situen en 61. Així, els casos totals des de l'inici de la pandèmia se situen en 15.314 i les recuperacions en 15.123. 

Pel que fa a la campanya de vacunació, el 75,6 per cent de la població està vacunada havent-se administrat gairebé 106.000 vaccins. El titular de Salut ha assegurat que hi ha romanent de Moderna i AstraZeneca i que no hi ha el perill de quedar-se sense vaccins, ja que han d'arribar vaccins de Pfizer. 

Aquesta situació permet als monitors de les escoles bressol immunitzats no dur mascareta i els que no ho estiguin n'hauran de dur una que permeti veure'ls la boca.

D'altra banda, els visitants de països de fora de la Unió Europea o assimilats hauran de disposar d’un certificat de vacunació, de recuperació de la malaltia o una prova diagnòstica amb resultat negatiu per entrar al Principat.

Els que s'allotgin en un establiment turístic durant 3 dies o més hauran de portar també una còpia de la documentació.

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Neus Toro-Judith Sáez 
Imatge: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.