33 famílies acullen infants i adolescents en situació de risc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de 30 famílies acullen infants i adolescents en situació de risc al Principat. Un recurs que permet oferir als menors una segona llar mentre es treballa amb les seves famílies.

33 famílies formen part del projecte d'acollida del Ministeri d'Afers Socials. Una mesura de protecció que s'ofereix als infants que es troben en situació de risc. El procés passa, primer de tot, per poder derivar el menor a algun familiar.

Actualment hi ha 27 famílies extenses, 3 alienes i 3 col·laboradores. Quan s'estableix la mesura de protecció, es comença a treballar amb els progenitors a partir de plans de treball que permetin reconduir la situació. 

Així i tot, durant el confinament aquesta tasca no es va poder dur a terme, i això va provocar un agreujament d'alguns dels casos. 

Així i tot, l'increment de les xifres s'associa a una millora de la capacitat de detecció. Actualment es segueix treballant en la redacció del primer Pla Nacional de la Infància i Adolescència que esperen poder presentar properament. 

Informa: Roser Puigbò 
Imatges: Desirée Sala 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.