Un 4% del personal sanitari està de baixa per la Covid-19 i es preparen plans de contingència per si creix l'afectació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'onada actual, que el Govern calcula que ja és totalment de la variant Òmicron, afecta en gran mesura tots els sectors de la població. Pel que fa al SAAS, un 4% dels professionals estan de baixa per aquest motiu i ja s'està preparant un pla per si aquest percentatge fos preocupant. Pel que fa a la població escolar, que el desembre va ser un important focus de contagis, en els dos cribratges que s'han fet des d'aquest dilluns s'ha detectat un centenar de positius. 

Una cinquantena de professionals del SAAS, que ve a ser un 4% de la plantilla, estan de baixa per la Covid-19. Una xifra que Martínez Benazet considera inferior en comparació amb l'impacte que tenen altres empreses, segurament pel reforç en la immunització.

Tot i això, s'estudien plans de contingència per si l'afectació fos més important. Un altre àmbit on es té l'ull molt posat és a les escoles. Des de la tornada després de les festes s'han detectat un centenar de positius entre l'alumnat i ara mateix hi ha una aula totalment confinada i 43 amb vigilància activa parcial. 

Des de Salut ja es calcula que la totalitat de nous contagis es deuen a l'Òmicron, tot i que falta confirmar-ho amb l'anàlisi de les aigües residuals d'aquesta setmana. Haver-se contagiat darrerament o bé fa més temps condicionarà la rebuda de la tercera dosi del vaccí. 

Encara no es tenen dades de les reinfeccions a causa de l'Òmicron, però pel que fa al balanç del 2021, el percentatge es troba en un 3,6%. Tenir una baixa immunitat és un dels factors que influeixen, però a nivell global s'estan estudiant quines poden ser les altres casuístiques. 

Roda de premsa completa amb l'actualització sanitària i posterior al consell de ministres: 

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.