40 estripagecs de Pere Moles cobren vida a Cal Pal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Com va fer anteriorment amb els tòtems de grans dimensions al parc natural de Sorteny, o les fites que coronen els cims més emblemàtics d'Ordino, Pere Moles ha tornat a fixar la seva mirada creadora en els estripagecs. En aquesta ocasió, amb una mostra a Cal Pal on es poden trobar 40 peces de totes les mides, colors, materials i formes.

Imponents, com el que trobem al jardí de l'entrada, de 3 metres d'alçada i més de 1.000 quilos; o ingràvids, com els mòbils suspesos de la xemeneia d'una de les estances; de ferro, de fusta, d'acer o de ceràmica; amb volums sòlids o formes estilitzades, gairebé vegetals, pintats o dibuixats. Pere Moles ret homenatge als estripagecs i els allibera de les finestres, on des de temps ancestrals han fet la funció d'elements protectors, per donar-los personalitat pròpia i apel·lar, alhora, a la memòria col·lectiva.

La mostra a Cal Pal consta de 40 peces, treballades al llarg de cinc mesos i pensades per ocupar cadascuna un espai concret de la casa, que els ha integrat com una part més d'un entorn únic. Moles assegura que l'espai "és únic, d'una bellesa exquisida" i que "si en algun lloc es podia fer una exposició com aquesta, havia de ser aquí".

Els ha portat als cims d'algunes muntanyes del país, han viatjat fins a Austràlia i ara cobren vida amb múltiples formes, colors i materials. El seu creador no descarta que en un futur n'apareguin d'altres, que reclamin un nou espai propi.

La mostra dels estripagecs es podrà veure a Cal Pal fins al 10 de novembre. També hi haurà l'oportunitat de fer dues visites guiades molt especials en companyia de l'autor, el 21 de juliol i l'11 d'agost en el marc de les Nits d'estiu als museus amb reserva prèvia.

Informa: Joan López
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.