65 casos d'absentisme escolar el curs passat, la majoria de segona ensenyança

El curs passat es van notificar 65 casos d'absentisme escolar, la majoria dels quals, un 52%, corresponia a alumnes de segona ensenyança.

És una de les dades que s'ha fet pública en la primera reunió de la comissió de seguiment, que té com a funció analitzar les dades, les causes i els factors que el provoquen així com la prevenció.

En la trobada, la Comissió ha analitzat les diferents tipologies d’absències segons el seu grau –parcial moderada, parcial greu, crònica o altres–, ha repassat els circuits d’intervenció que s’apliquen actualment i ha comunicat les dades dels darrers cursos. Entre les 65 notificacions que hi va haver el curs anterior, el 92% ja tenen l’expedient resolt.

Ara la Comissió treballarà en propostes de millora tant en la prevenció dels casos d’absentisme com en el tractament d’aquests.

Aquest grup, que es reunirà com a mínim un cop a l’any, el conformen la ministra d’Educació, la directora i el cap d’àrea d’Inspecció Educativa, responsables de cada sistema educatiu i representants dels equips directius de cada nivell, representants del ministeri d’Afers Socials encarregats de l’atenció a la infància i adolescència, i representants del ministeri de justícia, en especial de l’àrea de delictes juvenils.

Informa: Pere Moliné - Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.