8.000 dosis de la vacuna Moderna entre febrer i març

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

França enviarà 8.000 vacunes de Moderna, entre febrer i març, que s'administraran als majors de 65 anys. S'afegeixen a les 26.000 d'AstraZeneca que arriben aquest mes. Salut insisteix que a l'estiu un 60-70% de la població estarà immunitzada.

El ministre Joan Martínez Benazet ha comparegut aquest dimarts a la tarda davant la comissió de Sanitat i ha explicat que en les properes setmanes arribaran dosis importants de vacunes.

França lliurarà al Principat 4.000 vacunes de Moderna aquest febrer i 4.000 més al març. A aquestes s'hi han de sumar les més de 26.000 d'Oxford-AstraZeneca que han de lliurar-se a final de mes, una altra remesa de Pfizer provinent d'Espanya i les de Johnson & Johnson.

Actualment hi ha un 1,7% de la població vacunada però el titular de Salut veu possible que la majoria ho estigui a final de juny i es manté en l'objectiu d'aconseguir vacunar entre un 60 i un 70% de la població.

Ha afegit que ben aviat es pot enllestir la segona fase de vacunació que preveu immunitzar unes 11.000 persones, en especial les de més de 70 anys. Després es passaria als que tenen més de 50, col·lectius professionals que poden estar en risc i, a continuació, la resta de la població.

També ha assegurat que preocupa la variant britànica perquè és més contagiosa i creu que ja està present al país.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Yasmina Canedo

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.