El 95% dels dos milions d'euros de pressupost per a la Cimera recaurà en el teixit econòmic nacional

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 95% dels 2 milions de pressupost que l'Estat ha destinat a l'organització de la Cimera Iberoamericana retornarà al país. Així ho han exposat la ministra d'Afers Exteriors i el director de la fundació de la Cimera a Ràdio Nacional. Els actes, que culminaran el novembre del 2020 amb la reunió de caps d'Estat i de govern d'Iberoamèrica, és per a Maria Ubach i Joan-Marc Joval una gran oportunitat per al país i un repte d'alçada.

La Cimera Iberoamericana que organitza Andorra i que ja ha tingut diverses trobades, la propera la setmana vinent, treballa per la més important, la de caps d'Estat i de govern de novembre del 2020. Una trobada de gran volada internacional nova per a Andorra i que per a la ministra d'Exteriors ha de ser una gran oportunitat.

Maria Ubach, que ha destacat la gran capacitat organitzativa del país, creu que pot ser una gran carta de presentació també per obrir noves oportunitats econòmiques. Assegura que s'ha de mirar el projecte "en clau d'Estat amb l'objectiu que Andorra tingui aquesta projecció internacional, que estigui reconeguda i que se'n millori la visibilitat".

El Govern ha destinat dos milions d'euros a l'organització. Un pressupost que el director de l'ens, Joan-Marc Joval, diu que recaurà directament en el teixit econòmic del país.

Pressupost al qual s'afegeix una ajuda de la secretaria general iberoamericana. I és que segons Joval, el pressupost andorrà per a la Cimera és molt menor que el que hi han destinat altres estats organitzadors, però ha de ser suficient. Argumenta que "hem de donar els màxims serveis i la màxima qualitat per a una rebuda d'alt nivell". "Estem jugant en una lliga molt elevada i ho hem de fer amb els nostres recursos, que crec que son suficients, i dimensionar-ho a les nostres capacitats", ha remarcat.

La temàtica triada per a la Cimera és la innovació per al desenvolupament sostenible, objectiu 2030, i la ministra espera que la declaració final que es faci el novembre de l'any vinent permeti desenvolupar polítiques concretes i útils en l'àmbit internacional.

Entrevista completa a Maria Ubach i Joan-Marc Joval amb motiu de la Cimera Iberoamericana

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.