Abans de l'estiu la Unió Europea donarà a conèixer la seva postura entorn de l'encaix del mercat financer andorrà dins l'acord d'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Abans de l'estiu es podria conèixer la postura oficial de la Unió Europea sobre l'encaix financer d'Andorra en el marc de l'acord d'associació. El sector financer i el Govern podran, d'aquesta manera, treballar en una postura conjunta, que molt probablement tindrà el prestador de darrera instància com un dels punts clau de la negociació. Es podria presentar a l'organisme europeu abans de final d'any.

Durant els primers sis mesos d'aquest any es podria conèixer finalment la postura oficial de la Unió Europea pel que fa a l'encaix del mercat financer andorrà dins l'acord d'associació.

Sobre quina seria la posició, el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, afirma que es poden imaginar cap on aniria, però sempre en el terreny de la hipòtesi. 

De complir-se aquest calendari, durant el segon semestre del 2022 es podria veure, també, la postura definitiva del Principat al respecte. 

Amb la proposta clara de la Unió Europea, Govern i representants del sector financer podran treballar en una resposta oficial, que clarament tindrà l'accés al prestador de darrera instància com un dels eixos principals.

Riba afirma que tot i que els encontres amb el sector s'han centrat principalment en la banca andorrana, també estan concernits en la negociació les companyies asseguradores i altres empreses de serveis financers.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.