Acaba la restricció de venda d'alcohol i tabac a només ciutadans del país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha acordat retirar la limitació de venda de tabac i alcohol als residents vist l'absència de turistes i per facilitar la feina als comerços. És un dels canvis acordats avui per l'executiu que també ha decidit suspendre el triatge de residus que durant aquest temps s'incineraran. També ha donat dades de l'ús del transport públic que ha disminuït entre un 80 i un 92%. Jover ha parlat, a més, d'una mobilització ciutadana que volia fabricar mascaretes, una iniciativa que recomana que no es faci per la manca d'efectivitat.

Ja no s'haurà de presentar un document d'identitat ni es limitarà la venda de tabac i alcohol. Ho ha decidit el Govern després que la situació de les fronteres hagi acabat amb el possible reclam que podien tenir aquests productes pels turistes.

L'executiu també ha decidit el cessament de l'activitat de triatge de residus per garantir la seguretat dels treballadors ja que no hi havia prou mesures per mantenir la seva seguretat. Així mentre duri la situació els residus com els envasos i el paper s'incineraran al Centre de Tractament de Residus.

Eric Jover també ha agraït les mostres de solidaritat i ha fet una crida a un col·lectiu que volia fabricar mascaretes casolanes a no fer-ho. "És important no produir aquest tipus de mascaretes perquè, evidentment, no són homologables. L'única conseqüència que tindrien és generar una falsa sensació de seguretat en el seu portador i potser facilitar un contagi", ha insistit.

Jover ha dit que aviat es presentarà la llei omnibus i que tant bon punt s'aprovi al Consell i la signi un dels coprínceps entrarà en vigor per desenvolupar ja el pla d'ajudes que conté.

Unes ajudes que els socialdemòcrates diuen que haurien de ser més valentes, afirmacions que han rebut resposta del ministre. "Vist que no saben els volums d'ajuts que hem previst, em sembla estrany que puguin preveure que les seves seran superiors. Crec que és un joc polític que demostra un pelet de superficialitat per part d'ells", els ha etzibat.

Sobre les mesures ha afegit que la voluntat és ajudar a les empreses i que en cas que el país necessiti d'aplicar polítiques de contenció els càrrecs públics seran els primers en reduir les seves rendes.

Torna a veure la roda de premsa completa del Govern actualitzant la situació de l'epidèmia d'aquest dijous al vespre:

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.