Acció Feminista creu que la despenalització de l'avortament serà inevitable perquè és un "dret fonamental"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Acció Feminista creu que la despenalització de l'avortament és imparable, tot i reconèixer que probablement no arribarà amb el Govern actual.Malgret les polítiques d'igualtat, l'associació recorda que la bretxa salarial entre homes i dones continua creixent.

En declaracions a l'"Ara i Aquí", la secretària general de l'associació, Aurora Baena, ha lamentat que les reivindicacions feministes són les primeres que cauen en l'oblit dels polítics després de les eleccions. En tot cas considera que el feminisme viu un moment brillant a Andorra.

També s'ha mostrat segura que l'objectiu de despenalitzar l'avortament es farà realitat, potser no en aquesta legislatura, peròmés endavant. "No arribarà ara, segurament, però no desistirem, és clar. És un dret fonamental, decidir sobre els nostres cossos a casa nostra", recorda.

Pel que fa al sistema de quotes per obtenir la paritat en les empreses i càrrecs públics, Baena ha reconegut que no és la millor opció, però que és l'única viable actualment per garantir la igualtat d'oportunitats. Ha detallat que demanen "que als processos de selecció no se sàpiga el gènere de la persona que hi postula a la plaça, per evitar aquestes preguntes i situacions de discriminació".

Des d'Acció Feministra recorden que tot i les polítiques per incentivar la igualtat que s'han dut a terme els darrers anys, la bretxa salarial entre homes i dones continua creixent. L'entitat espera que aviat el Govern convoqui les entitats socials per començar a elaborar la llei d'igualtat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Guillem Casal

Torna a veure l'entrevista de l'Ara i Aquí a la secretària general d'Acció Feminista, Aurora Baena, a la carta:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.