Acció solidària d'Unicef per combatre la mortalitat dels nounats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada dia moren 7.000 nadons de països subdesenvolupats. Unicef Andorra engega una acció solidària que s´allargarà fins a finals d´octubre per ajudar a la supervivència dels acabats de néixer. L´organització anima a la participació de la societat andorrana premiant el guanyador en un sorteig.

A diari gairebé 16.000 infants de menys de 5 anys i 7.000 recent nascuts moren per causes que es podrien evitar. Tot i que en els darrers anys aquesta taxa ha disminuït gràcies a accions solidàries globals, la mortalitat segueix sent una problemàica diaria dels països subdesenvolupats.

Unicef Andorra, dins el marc de la campanya anual que va engegar a principis d´any, ha iniciat una acció per ajudar a la supervivència dels nadons. Els organitzadors animen a la participació a través d´un sorteig a un forfet de temporada i a un val de compra. D'aquesta manera, explica la directora de l'entitat, Marta Alberch, es pot contribuir al fet que tinguin "accés a l'aigua potable, l'electricitat, un termòmetre, personal format... coses senzilles amb què es podrien salvar les vides d'aquests nens".

Els fons recaptats es destinaran a programes de supervivència neonatal centrats en 10 països que representen la meitat de totes les morts de nadons del món, com ara Etiòpia, l´Índia, Mali o Indonèsia.

Una campanya que s´allargarà fins al 31 d´octubre. Per participar només cal enviar un missatge amb la paraula VIDA al 606.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.