Acord entre el Govern i el Col·legi de Psicòlegs per entrar dins la cartera de serveis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Entesa entre el Govern i el Col·legi de Psicòlegs per entrar a la cartera de serveis després de mesos de negociacions. La CASS finançarà fins a 10 sessions amb prescripció mèdica. Des del col·legi celebren que entrin la majoria de patologies però volen revisar les derivacions.

Després d'algunes trobades i en plena campanya electoral, l'executiu ha anunciat que ha arribat a un acord amb el Col·legi de Psicòlegs per incloure els seus actes a la cartera de serveis de la CASS. Per accedir-hi caldrà la prescripció del metge o pediatre referent, d'un psiquiatre o del metge especialista, com per exemple els ginecòlegs. Com que s'ha establert que després del primer any de funcionament s'avaluïn els resultats i es pugui revisar periòdicament, des del col·legi esperen que es puguin reajustar les derivacions.

"Que el mateix psicòleg tingui la potestat de dir, com que són 10 sessions, i pots renovar-ne 5, que el pacient no tardés tant a fer aquest circuit d'anar al metge per tornar al psicòleg, sinó que el propi psicòleg pogués derivar-ne. Entenem que el sistema sanitari i el circuit és el que és, però també estem contents perquè creiem que serà una prova que, de ben segur, la població en sí demanarà que el psicòleg faci aquesta derivació."
Sílvia Palau- Presidenta del Col·legi de Psicòlegs

La CASS finançarà un màxim de 10 sessions l'any, amb un cost de 45 euros per 45 minuts i el copagament establert per llei. Consideren que 10 és una bona xifra per començar, tot i que Palau matisa que en teràpia és difícil concretar, perquè cada cas és diferent. Un 50% de les sessions podran ser telemàtiques i hi entren més patologies de les que esperaven. 

"Al final no entrarà tot allò que sigui greu, que necessiti psicofàrmacs, que hi hagi un risc de suïcidi també, per exemple. Patologies amb infants, que necessitem que altres professionals els atenguin, també. Però entra gairebé tot. Entra una part de sexologia, que és una cosa molt innovadora i que està molt bé. També tot el que serien trastorns de personalitat, ansietat, depressió, estrès i trastorns de postpart, que també és molt necessari."
Sílvia Palau- Presidenta del Col·legi de Psicòlegs

L'acord ha de passar ara pel consell d'administració de la CASS i després ha de ser aprovat pel consell de ministres. La previsió és que no entri en vigor fins després de l'estiu

Informa: Laura Massegú
Imatges: Balta Borra - Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.