L'acord polític sobre l'Acord d'Associació entre Andorra i la Unió Europea es presenta aquest dilluns

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dilluns es presentarà oficialment l'acord polític sobre l'Acord d'Associació entre Andorra i la Unió Europea. Es tracta d'un document de compromís de l'executiu amb tots els grups parlamentaris per tal de treballar conjuntament els temes de les negociacions abans de les reunions a Brussel·les i arribar a un acord unitari.

El conjunt del Consell General i el Govern han arribat a un acord polític per a la negociació de l'Acord d'Associació amb la Unió Europea. Un compromís que consta d'un document metodològic que es presentarà aquest dilluns i que recull com s'organitzaran els grups parlamentaris i la Secretaria d'Estat d'Afers Europeus per discutir el contingut de l'acord abans de les diferents reunions amb Brussel·les.

L'objectiu és que Landry Riba i el seu equip puguin afrontar les negociacions, especialment aquelles que són línies vermelles, com el manteniment del monopoli de FEDA i Andorra Telecom, amb una posició reforçada per un acord unitari de tot l'arc parlamentari.

Així, es crearà un grup de treball que coordinarà la Secretaria d'Estat d'Afers Europeus i que integrarà un membre fix de cada grup parlamentari, que alhora actuarà de portaveu amb la resta del seu partit. En funció del tema que es tracti, també hi podrà participar una segona persona, per tal d'aportar una visió més especialitzada.

Els grups també tindran accés a tota la documentació prèviament. Això els permetrà treballar-la i discutir-la amb Afers Europeus, seguint el calendari de negociacions. A més, en aquelles qüestions rellevants, es demanarà que un membre del Consell General hi pugui assistir com a observador.

Informa: Laura Massegú

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.