Les activitats d'estiu per a infants tenen una participació similar a l'anterior a la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les colònies i les activitats d'estiu que han organitzat els comuns per als infants han tingut un nivell de participació similar al d'abans de la pandèmia del coronavirus.

Els responsables d'aquestes activitats, com el cap d'Esports d'Escaldes-Engordany, Julio Pintado, coincideixen que hi ha participat un nombre de nens molt semblant al de fa dos anys.  "Estem en números molt similars a l'època prepandèmia amb uns 300 nens per setmana", ha detallat.

La Covid-19, per tant, no ha espatllat les colònies d'estiu i altres activitats de joves i nens del país. Ha servit perquè puguin socialitzar entre ells i també ha estat útil pels pares perquè puguin deixar els fills en un lloc agradable i segur.

El casal El Llamp d'Andorra la Vella, com la resta, ofereix una gran varietat de propostes, tot i que hi ha preferències molt habituals, com "el futbol i la piscina", destaquen els nens.

Un dels grans al·licients és la possibilitat de socialitzar. És el cas del Punt 400 de la Massana, que està adreçat a nens de 12 a 16 anys. "Podem conèixer gent nova" i "és millor que estar a casa jugant a la Play", manifesten els usuaris.

La pandèmia, diuen els responsables, ha servit perquè siguin més àgils en la programació. La dinamitzadora d'activitats d'aquest punt jove massanenc ,Sofia Martins, posa en relleu com han après "a ser més pacients encara i anar a un altre ritme perquè no saps mai quan tindràs un imprevist". També "que ens hem de protegir molt i de la millor manera possible", remarca la consellera de Social d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol.

En les colònies i activitats d'estiu no hi ha hagut pràcticament contagis exceptuant un brot a Encamp amb una vintena d'afectats.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro/Nil Forcada

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.