Activitats de lleure amb més seguretat jurídica amb el nou reglament

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les dels esports d'estiu són activitats que gràcies al nou reglament aprovat per l'executiu tindran més seguretat jurídica. Així l'objectiu del nou document referent a les activitats de lleure és establir uns requisits mínims que hauran de complir les empreses públiques i privades que es dediquen a l'organització de tot tipus d'activitats extraescolars i en què prenen part un mínim de 4 menors.

El reglament, que totes aquestes empreses hauran d'implementar en un termini màxim de dos anys, preveu més exigències als monitors i responsables.

Així el responsable de l’activitat haurà de tenir més de 21 anys, el graduat de segona ensenyança i estar titulat com a director de lleure.

Pel que fa als monitors, hauran de tenir més de 18 anys, tenir el graduat de segona ensenyança i el títol de monitor d’activitats de lleure.

El reglament a més determina la ràtio de les activitats, en aquest cas, hi haurà d’haver un mínim de dos monitors per a un grup de quinze infants entre els 3 i 11 anys, ràtio que es redueix a un monitor en el cas d'adolescents.

El document vol facilitar també l'accés i reforçar la igualtat d'oportunitats i la seguretat de tots els infants.

Així preveu que un 10% de les places es reservin a infants i joves amb discapacitat i que aquests puguin gaudir en igualtat de condicions de les activitats programades.

També que les activitats s’hauran de comunicar a protecció civil en el cas d’aquelles propostes que tinguin una durada igual o superior a dues nits consecutives.
 

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.